Raţe mute – la puşcărie

Raţe mute – la puşcărie

 

CSM, Procuratura Generală, CNA

de la Rimschi Valentin, P-9

C e r e r e

în temeiul art. 120 din Constituţia RM

Prin încheierea din 20.05.2015 emisă de către judecătorul Iurie Sceastlivîi Judecătoria Ialoveni a constatat în numele legii: “Neexpunerea asupra tuturor argumentelor invocate în cererea de revizuire reprezintă încălcarea prevederilor art. 6 §1 din Convenţia Europeană, art. 19 CPP, art. 20 din Constituţie” (a se vedea anexa 1). Această constatare istorică creiază un instrument extrem de eficient întru reformarea sistemului judecătoresc vicios.

Într-adevăr, potrivit art. 120 din Constituţie hotărîrile definitive a instanţelor de judecată trebuie să fie respectate obligătoriu, iar neexecutarea lor de către o persoană cu funcţie de răspundere cade sub incidenţa cerinţelor art. 320(2) CP care prevede pedeapsa până la 3 ani de închisoare.

Judecătoria Ialoveni deja n-a ţinut cont de propriile constatării, întrucât prin încheierea din 26.08.2015 emisă de către judecătorul Tamara Boubătrîn cererea de revizuire depusă de mine în baza art. 313 CPP a fost respinsă fără ar fi examinat pe fond măcar unul din cele 15 argumente invocate. Instanţa nu s-a expus şi n-a prezentat niciun contrargument în acest sens (a se vedea anexa 2).

Solicit atragerea la răspunderea penală a judecătorului Tamara Boubătrîn în baza art. 320(2) CP pentru că a sfidat prevederile art. 120 din Constituţie şi n-a executat hotărîrea definitivă a Judecătoriei Ialoveni din 20.05.2015.

Petiţionar: Rimschii Valentin

 

P-9, Chişinău-2069                                                                                      10.12.2015

Об авторе admin

Научно-техническая группа PaPuRi Неформального общественно-политического движения euroliberali
Запись опубликована в рубрике Право с метками , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *