DOSARUL «DOLARI FALŞI» IL VA IMPĂCA PE POALELUNGI CU DIACOV?

DOSARUL «DOLARI FALŞI» IL VA IMPĂCA PE POALELUNGI CU DIACOV?

In dosarul nr. 2009010880 «dolari falşi pentru revoluţie portocălie» subalternul lui Ivan Diacov procurorul Vlad Guzic a solicitat in decembrie 2011 pentru inculpaţii Y. Greenberg (fiind deja evadat in Israel din arest la domiciliu), V. Şabelski (a evadat in Arabia Saudită impreună cu familia), E. Moiseev (a evadat in Germania), A. Andronache (a evadat in Russia) 10 — 8 ani de puşcărie cu executare. Magistraţii din Ialoveni N. Toma, A. Sandu, G. Lungu prin sentința din 30.01.12 i-au condamnat la 5 ani cu suspendare. Pentru inculpatul V. Tonu s-a cerut 8 anişori insă a fost achitat după ce imediat a plecat in Russia.

Să-l intrebăm pe Diacov ca specialist in materie: câţi bani au incasat judecătorii? Răspunsul corect este — câte 10 000 euro de la fiecare inculpat, in sumar 50 000 euro.

Procurorul V. Guzic n-a luat niciun ban pentru a nu contesta sentința dubioasă la CAC deoarece … aşa i-a ordonat I. Diacov.

Să-i propunem acum lui Poalelungi să aplice metoda deductivă a lui Diacov petru a-l intreba: cât au costat indicaţiile preţioase ale lui Diacov şi cine le-au plătit? Inculpaţii — fugari? Categoric că nu! Răspunsul corect este — a plătit bani grei excomisarul cu «inimă neagră» Vladimir Botnari pentru că subalternul lui Diacov să susţină acuzarea aberantă in dosarul fabricat la comanda lui Papuc — Voronin pentru ce Botnari s-a ales cu gradul de general şi ordinul » Credinţa Patriei» conform Decretului lui Voronin din 20.08.2009.

Să-i intrebăm concomitent pe ambii, şi pe Diacov, şi pe Poalelungi pentru a prezenta un răspuns de maximă precizie: cu câţi bani s-a pricopsit judecătorul Constantin Gurschi pentru a risca să scrie in Decizia CSJ din 06.11.2013 o propoziţie extrem de ciudata: «Acţiunile poliţiei (in frunte cu V. Botnari) sunt perfect legale deoarece art. art. 132/1 — 136 CPP care reglementează activitatea specială de investigaţii au intrat in vigoare din 27.10.12, deci după finalizarea anchetei, iar potrivit art. 3 din CPP legea procesuală penală nu are efect ultraactiv». Aplauze furtunoase pentru elita corpului judecătoresc!

Totuşi, cât coastă sfidarea Legii nr. 45 din 12.04.1994?

Răspunsul corect va fi afişat pe site-ul euroliberali.md.

Doctor PaPuRi

Об авторе admin

Научно-техническая группа PaPuRi Неформального общественно-политического движения euroliberali
Запись опубликована в рубрике Право с метками , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *